Agrarische innovatie: Johan Schuitema - Katoele Subsidie Experts

WBSO-project: agrarische innovatie Cropfuel

Katoele Subsidie Experts heeft ons attent gemaakt op de mogelijkheden voor subsidie die er bestaan voor MKB´ers met innovatieve ideeën. Janmar denkt goed mee en geeft een sterk gevoel van vertrouwen. Kennis van het vakgebied is sterk aanwezig en wat communicatie betreft zijn de lijnen kort. Dat is prettig samenwerken!
Johan Schuitema, Directeur Johan Schuitema BV

WBSO Johan Schuitema subsidie

Het bedrijf

Johan Schuitema BV (Mussel, Roswinkel) is al meer dan 30 jaar bezig met verkoop en advisering op het gebied van gewasbescherming, zaai- en pootgoed, meststoffen, emproducten, en aanverwante artikelen en is specialist in bodemkunde. Schuitema is een bedrijf dat wil bijdragen aan een duurzame agrarische productie door systemen te ontwikkelen voor gewas en bodem en klanten daarin te adviseren. Op de eigen proefvelden van Schuitema worden verschillende proeven gedaan om effectmetingen van bepaalde handelingen te bekijken. Zo ontwikkelt het bedrijf telkens nieuwe producten en methoden.

Het project

Het bedrijf onderzoekt al een aantal jaren de mogelijkheden van bladbemesting. Door de toepassing van het middel cropfuel krijgt de plant meer sporenelementen en kan meer mineralen opnemen, omdat er meer haarwortels aanwezig zijn aan de plant. Bij pootgoed worden deze elementen vastgelegd in de knol. Cropfuel heeft dus als doel de plant sterker te maken. Hierdoor is de plant minder vatbaar voor ziektes of andere stress-situaties. Het onderzoek binnen de WBSO richt zich op de sporenelementen en mineralen in de vrucht van de plant, in combinatie met de bodemanalyses. Door een beter inzicht in het werkingsprincipe is het middel namelijk beter in te zetten. Daardoor is er een betere afstemming mogelijk in bodem- en plantbehandeling, zoals grondbewerking, bemesting en gebruik gewasbescherming.

Lees meer over de regeling: WBSO