Subsidie Energie en Duurzaamheid - Katoele Subsidie Experts

Subsidie energie en duurzaamheid

Subsidie energie en duurzaamheid aanvragen?

Katoele Subsidie Experts is specialist op het gebied van de subsidie energie en duurzaamheid. Wij weten precies welke regelingen er lopen, wat de actuele deadlines zijn en aan welke eisen een aanvraag moet voldoen. Behalve dat onze subsidie-adviseurs goed weten welke subsidiemogelijkheden er bestaan, weten zij ook hoe verschillende regelingen met elkaar te combineren zijn. Onze experts denken echt met u mee en dat betekent dat u alle subsidies waar u voor in aanmerking komt, daadwerkelijk kunt benutten. Heeft u vragen over subsidie energie en duurzaamheid? Neem dan contact met ons op.

subsidie energie en duurzaamheid

MIA\Vamil: milieuinvesteringsaftrek

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Via de MIA\Vamil regeling kunt u:

 • fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen
 • innovatieve milieuvriendelijke producten sneller op de markt brengen

Verder lezen over MIA/Vamil…

EIA: energieinvesteringsaftrek

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Het gaat hierbij om investeringen in:
A. bedrijfsgebouwen
B. processen
C. transportmiddelen
D. duurzame energie
E. energieadvies
Verder lezen over de EIA…

 

subsidie energie en duurzaamheid

investeren in duurzaamheid en energie

Denkt u na over investeren in duurzame energie of in vermindering van energiegebruik? Bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, maar ook investeringen als energiezuinige verlichting komen in aanmerking voor subsidie. Nederland moet in de komende jaren een flinke slag maken van fossiele brandstoffen richting duurzame energiebronnen. Daarom heeft de overheid diverse subsidiemogelijkheden gecreëerd voor bedrijven en particulieren.

subsidie energiebesparende maatregelen

Op het gebied van energie en duurzaamheid zijn verschillende soorten subsidie en dit maakt dit een complex werkveld. Zo zijn er subsidies voor duurzame energieopwekking (de SDE+), contante subsidies voor installaties en investeringen en fiscale regelingen. Bij Katoele Subsidie Experts hebben we alle subsidiemogelijkheden in beeld en veel ervaring met subsidietrajecten die te maken hebben met energie en duurzaamheid. Daardoor zorgen wij dat u geen subsidiemogelijkheden mist.

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Er zijn diverse mogelijkheden voor bedrijven die willen investeren in een installatie voor de opwekking van zonne-energie. Wilt u zonnepanelen zakelijk aanschaffen? Dan is het raadzaam om de mogelijkheden die regelingen als de SDE+, de EIA en ‘Asbest eraf, zon erop’ na te gaan. Eén van onze experts gaat graag met u in gesprek om te bepalen welke regeling(-en) het beste passen bij uw specifieke situatie.

SDE+: stimulering duurzame energieproductie

De SDE + is een populaire subsidieregeling met een omvangrijk budget, die partijen ondersteunt bij en aanzet tot het produceren van duurzame energie. De subsidie compenseert het verschil in de kostprijs voor duurzame energie en de marktprijs voor fossiele energie. De subsidie wordt altijd verstrekt over een periode van 8, 12 tot soms wel 15 jaar.
Verder lezen over de SDE+…

Asbest eraf, zon erop

De subsidieregeling ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ is bedoeld voor (voormalige) agrarische ondernemingen, die asbestdaken van hun gebouwen verwijderen en deze vernieuwde daken van zonnepanelen vervolgens van zonnepanelen gaan voorzien. Dit zorgt dat voor de gezondheid mogelijk risicovolle asbest wordt gesaneerd en de agrarische ondernemer gaat duurzame energie produceren.
De regeling wordt uitgevoerd door de provincies. Neem contact met ons op om te checken of er in uw provincie nog budget beschikbaar is.
Verder lezen over ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’…

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: