Noordelijke subsidie met Watter-machine - Katoele Subsidie Experts

Noordelijke subsidie voor proef met Watter-machine

Noordelijke subsidie voor proef met Watter-machine

Noordelijke melkveehouders krijgen subsidie voor proef met Watter-machine

Veehouders in Noord-Nederland die een half jaar een Watter-machine op proef willen hebben, kunnen hiervoor subsidie krijgen van de provincie. Het in Assen gevestigde Watter heeft een machine ontwikkeld waarmee op locatie het drinkwater van koeien op duurzame wijze gedesinfecteerd kan worden.

De drinkbakken van veel Nederlandse koeien zijn besmet met schadelijke bacteriën als salmonella, e. coli en legionella. Volgens onderzoek van Watter bij 228 melkveebedrijven is de hygiëne van het drinkwater bij 85 procent van de bedrijven niet in orde. Het onderzoek toont verder aan dat bij bijna alle bedrijven waar de techniek van Watter wordt toegepast de gezondheid van de koeien fors toeneemt. Daardoor produceren de dieren meer melk en hoeven boeren minder antibiotica te gebruiken.

Watter-machine

Watter heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld, waarmee op locatie het zeer krachtige desinfectiemiddel Nontox geproduceerd kan worden. Nontox is effectiever dan veel van de huidige andere disinfectiemiddelen, maar is niet schadelijk voor mens, dier en milieu. “Door de unieke eigenschappen van het Watter-systeem, dat het mogelijk maakt om op elke locatie met water, zout en elektriciteit een desinfectiemiddel te produceren, zijn de toepassingen eigenlijk grenzeloos. Deze variëren van de agrarische sector tot de gezondheidssector en, in geografisch opzicht, van ontwikkelingslanden tot moderne, geïndustrialiseerde landen.”

Wat is uw voordeel?

Op initiatief van de provincie Drenthe hebben de drie noordelijke provincies besloten om het Watter-concept te ondersteunen om de veehouderij te verduurzamen. Door de subsidie komen de eigen kosten voor een Watter-machine op 1800 euro.

Momenteel is deze regeling gesloten.

Wilt u meer weten?

Mocht u meer willen weten over deze regeling neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 0593 – 82 02 22 of mail naar info@subsidie-experts.nl.

Bron: www.nom.nl

Watter-machine

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: