Asbest eraf Postcoderoos erop (Friesland) - Katoele Subsidie Experts

Asbest eraf, Postcoderoos erop Friesland

Asbest eraf Postcoderoos erop

Eigenaren van asbestdaken kunnen samen met energiecoöperaties in Fryslân gebruik maken van de nieuwe provinciale subsidieregeling: Asbest eraf Postcoderoos erop.

‘In 2020 moet er in Fryslân 500 MegaWatt aan zonnepanelen liggen. Er is werk aan de winkel’, aldus duurzaamheidsgedeputeerde Michiel Schrier. ‘Via deze regeling willen we Friezen faciliteren. Wij zien namelijk aan de ene kant een behoefte bij asbestdakeigenaren om het asbestdak te saneren. En aan de ander kant energiecoöperaties die op zoek zijn naar daken waar ze hun collectieve zonnepanelen kunnen leggen. Alleen door samen te werken kunnen wij onze energiedoelstellingen halen’.

Voor wie ?

De subsidieaanvraag wordt gedaan door twee partijen: een eigenaar van een asbestdak dat gesaneerd gaat worden en een energiecoöperatie die op dat dak zonnepanelen legt.

Voor eigenaren van het dak is €4,50 euro per vierkante meter asbestdak dat gesaneerd wordt, beschikbaar. Eigenaren kunnen maximaal €10.000 euro subsidie krijgen, energiecoöperaties €2.500 euro. De subsidieaanvraag moet gedaan zijn voor de start van de asbestsanering/plaatsing van de zonnepanelen. Wie subsidie krijgt, heeft negen maanden de tijd om de asbest van het dak te halen en de zonnepanelen te installeren.

Budget en aanvragen

In totaal is er €150.000 euro beschikbaar: €100.000 voor eigenaren en €50.000 voor energiecoöperaties. De regeling is momenteel gesloten.

Wilt u meer informatie?

Wilt u graag meer weten over de regeling of denkt u in aanmerking te komen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch via 0593 – 82 02 22 of mail naar info@subsidie-experts.nl.

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: