SDE subsidie voor duurzame energie - Katoele Subsidie Experts

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE)

SDE: subsidie voor productie duurzame energie

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) kunt u subsidie ontvangen voor het opwekken van duurzame energie zoals windenergie, zonnepanelen en energie uit biomassa.

Vrijwel elk bedrijf kan hernieuwbare energie opwekken en dus gebruikmaken van de voordelen van SDE.

Doel van de regeling

De subsidie voor productie duurzame energie is een populaire subsidieregeling met een omvangrijk budget, die partijen ondersteunt bij en aanzet tot het produceren van duurzame energie. Met de subsidie kunt u het verschil in de kostprijs voor duurzame energie en de marktprijs voor fossiele energie compenseren. De subsidie wordt verstrekt over een periode van 8, 12 tot soms wel 15 jaar.

SDE

Openstellingsrondes SDE 2019

De najaarsronde voor de subsidieregeling voor productie duurzame energie loopt in 2019 29 oktober 2019, 9.00 uur tot donderdag 14 november, 17.00 uur en zal bestaan uit 3 fases.

  • 1e fase: 29 oktober 9.00 uur tot 4 november 17.00 uur.
  • 2e fase: 4 november 17.00 uur tot 11 november 17.00 uur. 
  • 3e fase: 11 november 17.00 uur tot 14 november 17.00 uur. 

Wat is er veranderd in 2019

2019 is het laatste jaar waarin de SDE+ in deze vorm wordt uitgevoerd. Vanaf 2020 gaan ze de SDE regeling verbreden. De regeling zal zich dan niet meer beperken tot duurzame energieproductie maar gaat zich richten op CO2-reductie.

Meer weten?

Katoele Subsidie Experts heeft ruime ervaring met deze regeling. Heeft u plannen om te investeren in duurzame energie, denkt u in aanmerking te komen voor deze regeling of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

Successen

Lees meer over succesvolle projecten met subsidie vanuit deze regeling: Zonne-energie bij Noordhuis Meppel

Wat zijn uw
subsidiekansen?
Neem contact op

Voornaam:

Achternaam:

Email adres:

Telefoonnummer

Opmerking: