SDE: subsidie voor productie duurzame energie
Wilt u grootschalig duurzame (hernieuwbare) energie produceren? Of CO2-verminderende technieken toepassen? Dan kunt u subsidie aanvragen vanuit de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Deze regeling is voor bedrijven en (non-)profit instellingen.
Denkt u hierbij aan een zonnepaneelsysteem op een dak, een grootschalige warmtepomp voor de verwarming van een pand of het afvangen van CO2 bij uw bedrijf voor gebruik in de glastuinbouw.
De regeling
De SDE++ is een exploitatiesubsidie. Dat wil zeggen dat u subsidie kunt ontvangen tijdens de exploitatieperiode van uw project.
Gaat u hernieuwbare energie produceren of CO₂-verminderende technieken toepassen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor deze subsidie. De regeling vergoedt het verschil tussen de kostprijs van de hernieuwbare energie of de te verminderen CO₂ uitstoot en de (mogelijke) opbrengsten. Dit noemen we de onrendabele top. De subsidie wordt toegekend over een periode van 12 of 15 jaar. Hoeveel jaren u subsidie krijgt, is afhankelijk van de technologie die u gebruikt. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de toegepaste technologie en de CO₂-reductie die u daarmee uiteindelijk realiseert.
Openstellingsrondes SDE 2022
De SDE ++ 2022 opent op dinsdag 28 juni 9.00 uur en sluit op donderdag 6 oktober 17.00 uur. Voor de SDE++ 2022 is een budget van € 13 miljard beschikbaar.
De regeling kent 5 fases:
Categorieën SDE
Meer weten?
Katoele Subsidie Experts heeft ruime ervaring met deze regeling. Heeft u plannen om te investeren in duurzame energie, denkt u in aanmerking te komen voor deze regeling of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.
Successen
Lees meer over succesvolle projecten met subsidie vanuit deze regeling: Zonne-energie bij Noordhuis Meppel
Bron: RVO