Valorisatie

Valorisatie

Valorisatie

Valorisatie

Onderneemt en innoveert u met het oog op de toekomst? En werkt u (samen) aan een idee, project of oplossing die de komende jaren hét verschil gaat maken voor een circulair, duurzaam, digitaal en gezond Noord-Nederland? Dan is de subsidie Valorisatie misschien wel iets voor u. 

De subsidie Valorisatie is heel 2024 beschikbaar! Valorisatie is het ontwikkelen, testen en demonstreren van een nieuw product, proces of dienst. Met de subsidie Valorisatie wil de subsidieverstrekker partijen uitdagen om met innovatieve ideeën en oplossingen te komen. Hierbij maken ze gebruik van beschikbare kennis en kunde, van andere bedrijven, innovatiehubs of kennisinstellingen. Dat is namelijk waar het bij valorisatie om draait.

Valorisatie Middelgroot 

De call Valorisatie voor middelgrote valorisatie projecten (van €350.000 tot €800.000) was al beschikbaar. Deze subsidie kunt u nu blijven aanvragen tot en met 31 januari 2025.

Maakt uw innovatieve project economische en maatschappelijke impact op Noord-Nederland? En draagt u bij aan een slimmer, groener, socialer en inclusievere regio? Ontwikkel, test en demonstreer met deze subsidie een vernieuwend prototype product, dienst of proces.

Deze subsidie is in de basis bedoeld voor mkb’ers in Noord-Nederland. Maar ook andere partijen – van binnen én buiten de regio – mogen meedoen en een aanvraag indienen. De subsidie kan aangevraagd worden door natuurlijke ondernemingsvormen, rechtspersonen of samenwerkingsverbanden.

MIT R&D Samenwerking voor kleinere valorisatieprojecten

De tender MIT R&D Samenwerking voor kleinere valorisatieprojecten (tot €350.000) is beschikbaar van 11 juni 2024 tot 17 september 2024.

De MIT R&D Samenwerking stimuleert innovatie ontwikkelingen. Werkt u samen met andere ondernemers aan de innovatieve oplossingen van morgen? Als mkb’er uit Groningen, Friesland of Drenthe kunt u samen met andere mkb’ers subsidie aanvragen voor een onderzoeks- en ontwikkelingsproject. Binnen dit project ontwikkelt u een nieuw product, dienst of proces dat dicht bij de markt staat. U kunt subsidie krijgen tot 35% van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal.

Deze regeling is er voor mkb-ondernemers gevestigd en actief in Drenthe, Friesland of Groningen in een R&D samenwerkingsverband. Het samenwerkingsverband bestaat uit twee of meer van elkaar losstaande mkb-ondernemingen, welk verband is opgericht ten behoeve van de uitvoering van een R&D samenwerkingsproject. Elke deelnemer aan het R&D samenwerkingsverband neemt niet meer dan 70% van de voor subsidie in aanmerking komende kosten van het R&D samenwerkingsproject voor zijn rekening.

Valorisatie voor kleine projecten

Aansluitend op de MIT R&D Samenwerking volgt een openstelling van de subsidie Valorisatie voor kleinere valorisatieprojecten (tot €350.000) in september 2024.

Maakt uw innovatieve project economische en maatschappelijke impact op Noord-Nederland? En draagt u bij aan een slimmer, groener, socialer en inclusievere regio? Ontwikkel, test en demonstreer met deze subsidie (€ 100.000 tot € 350.000) een vernieuwend prototype product, dienst of proces.

Deze subsidie is in de basis bedoeld voor mkb’ers in Noord-Nederland. Maar ook andere partijen – van binnen én buiten de regio – mogen meedoen en een aanvraag indienen. De subsidie kan aangevraagd worden door natuurlijke ondernemingsvormen, rechtspersonen of samenwerkingsverbanden.

Subsidie Valorisatie aanvragen?

Wilt u de subsidie Valorisatie aanvragen? Dan is het inleveren van een projectvoorstel in 2 pagina’s een verplichte voorwaarde. Dit projectvoorstel bestaat uit 2 pagina’s en dienen wij voorafgaand aan uw subsidieaanvraag in. In deze 2 pagina’s omschrijven wij kort en krachtig uw idee, oplossing, innovatie of (samenwerkings)project waarvoor u subsidie wilt aanvragen.

Met het projectvoorstel bieden de drie noordelijke provincies al in een vroeg stadium hulp aan om uw innovatieve idee te toetsen op kansrijkheid. Op basis van de reflectie die het projectvoorstel krijgt kunnen wij uw projectplan daar waar nodig bijstellen en/of verrijken.

Valorisatie

Bron: SNN

 

 

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: