Bedrijvenregeling Drenthe - Katoele Subsidie Experts Beilen

Bedrijvenregeling Drenthe

Bedrijvenregeling Drenthe

Bedrijvenregeling Drenthe 

De bedrijvenregeling Drenthe 2021-2022 is een subsidieregeling voor de (toekomstig) mkb’er in de gemeente Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden.

Groeit uw bedrijf omdat u bezig bent met vestiging, uitbreiding en/of innovatie? Per nieuwe structurele arbeidsplaats van minimaal 20 contracturen per week kunt u €5.000,- subsidie krijgen. Dit kan oplopen tot een maximum van €75.000,- per onderneming.

Voor wie ?

Ondernemers in midden- en kleinbedrijf die projecten uitvoeren in het werkingsgebied komen in aanmerking voor de regeling. Het werkingsgebied bestaat uit de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden.

Waarvoor subsidie ?

U kunt subsidie ontvangen voor één of meerdere nieuwe structurele arbeidsplaatsen van minimaal 20 uur per week. 

Voorwaarden

Onderstaand leest u de belangrijkste voorwaarden: 

 • De nieuwe arbeidsplaatsen waarvoor subsidie wordt verstrekt zijn het directe gevolg van vestiging, uitbreiding of innovatie.
 • Het project moet leiden tot een toename van het aantal arbeidsplaatsen, in de betrokken vestiging, in vergelijking met het gemiddelde van de 12 maanden voorafgaand aan de aanvraag.
 • Het project moet leiden tot minstens: 1 arbeidsplaats bij ondernemingen <10 fte, 3 arbeidsplaatsen bij ondernemingen tussen 10 en 30 fte en 5 arbeidsplaatsen bij ondernemingen >30 fte.
 • Een nieuwe arbeidsplaats moet voor minimaal 12 maanden gerealiseerd worden binnen de projectperiode. Na deze 12 maanden wordt het dienstverband voortgezet op basis van een arbeidsovereenkomst voor minstens 12 maanden of voor onbepaalde tijd.
 • De projectperiode mag maximaal 6 weken vóór de datum van de ontvangst van de aanvraag liggen.
 • De projectperiode duurt 36 maanden.
 • Maximale subsidie bij deze regeling is €75.000,-.
 • De verwachte omzet moet voor minimaal 50% afhankelijk zijn van afnemers buiten het werkingsgebied.
 • De onderneming moet na het voltooien van het project voldoende rendabel en solvabel zijn om de activiteiten voort te zetten.
 • U komt niet in aanmerking voor deze subsidie als er eerder gebruik is gemaakt van de Bedrijvenregeling Drenthe Arbeidsplaatsenregeling 2018-2019.
 • De aanvraag moet voldoende punten behalen. 

Openstelling en budget 

Een aanvraag indienen is mogelijk van 14 juli 2021 tot en met 31 december 2022. Subsidie zal de subsidieverstrekker verdelen op volgorde van ontvangst van de aanvragen. In totaal is er een budget van €1 miljoen beschikbaar. 

Bedrijvenregeling Drenthe

Bron: SNN 

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: