WBSO Subsidie 2018 - Katoele Subsidie Experts Beilen

WBSO Subsidie 2018

WBSO Subsidie 2018

WBSO Subsidie 2018 voor bedrijven en zelfstandigen die zich met technische innovatie bezighouden. WBSO staat voor Wet Bevordering Speuren en Ontwikkeling. Het voordeel van de WBSO is een fiscale aftrek op de loonheffing.

Voor wie is de WBSO?

U komt in aanmerking voor WBSO als u uw medewerkers S&O laat verrichten of als u als zelfstandig ondernemer zelf S&O-werkzaamheden verricht. De regeling staat open voor alle bedrijven die S&O verrichten, ongeacht hoe groot uw bedrijf is en in welke bedrijfstak u actief bent.

Projectsoorten

Er zijn twee projectsoorten waarvoor u WBSO kunt aanvragen, namelijk:

 • Ontwikkeling van producten, processen of programmatuur. Deze projecten hebben betrekking op technische nieuwe (onderdelen) van producten, processen of programmatuur. Voor producten en productieprocessen moet het gaan om tastbare, fysieke zaken. Een S&O-traject kenmerkt zich door technische onzekerheden en wordt systematisch georganiseerd.
 • Technisch wetenschappelijk onderzoek. Deze projecten zijn gericht op het opdoen van nieuwe kennis en bevatten twee elementen, namelijk technisch en wetenschappelijk.

Vindt hier meer informatie over de WBSO.

WBSO Subsidie 2018

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: