Blog: Een subsidie aanvragen is net als het verven van een deur

Een subsidie aanvragen is net als het verven van een deur

Over de overeenkomsten tussen deuren verven en subsidieaanvragen schrijven.

Het schrijven van een subsidieaanvraag is vergelijkbaar met het verven van een deur. Als een ondernemer zijn idee voorlegt, kijk ik als adviseur voor welke regeling deze in aanmerking zou komen.

Door: Uilke Bosma

Schilderklaar maken

Bij het verven van een deur zoek je eerst de verf uit. Dan maken we de deur schilderklaar: het verwijderen van de oude verflaag en bijplamuren van de kleine beschadigingen. Daarna kan worden bijgeschuurd en schoongemaakt. Ditzelfde zie je terug in een subsidieaanvraag. Als eerste wordt het idee wat de ondernemer heeft subsidietechnisch bijgeschaafd. Sommige elementen zijn niet subsidiabel en komen niet in het projectplan terecht, andere dingen worden bijgevoegd.

De grondverf

Hierna kan ik beginnen met het schrijven van de subsidieaanvraag. Dit wordt gedaan door eerst de ramen af te plakken zodat de aanvraag netjes binnen de lijntjes van de regeling blijft en je grenzen stelt over wat wel en wat niet geschilderd wordt. Hierna wordt de ruwe opzet van de aanvraag geschreven, oftewel de deur wordt in de grondverf gezet.

De afwerking

Hierna komt de eerste verflaag erover heen en is u subsidieaanvraag bijna klaar. Hierbij wordt er nog een 2e verflaag over de deur heen aangebracht en worden alle punten nog eens nagelopen. Zodat zowel de deur als de aanvraag voorzien is van glans en zo de beoordeling doorrolt met als commentaar ‘’zo, dat is een mooie deur’’.

Lees hier meer over subsidieadviseur Uilke Bosma.