Duurzame transportmiddelen Friesland - Katoele Subsidie Experts

Duurzame transportmiddelen Friesland

Duurzame transportmiddelen Friesland heeft per 17 mei een nieuwe subsidieregeling voor duurzamer transport. Dit kan per 17 mei ook voor Groengas, Puur Plantaardige Olie (PPO) en dual fuel!

Wat houdt dit in?

Door deze nieuwe subsidieregeling wil de provincie Friesland het aantrekkelijker maken om dergelijke vrachtwagens en/of schepen aan te schaffen. Dit omdat duurzame vrachtwagens aanzienlijk duurder zijn als de huidige diesel vrachtwagens.

Voor het Provinciale Milieuplan is het gebruik van duurzamere brandstoffen een speerpunt. Dit moet bij gaan dragen aan een verminderde uitstoot van schadelijke stoffen en een duurzamere samenleving. Met de subsidieregeling kan er tot €8.000,- subsidie aangevraagd worden per vrachtwagen. Dit om de meerkosten van duurzame vrachtwagens en/of schepen tegemoet te komen.

Aanvragen

Deze regeling is momenteel gesloten. 

Financiering

Friesland kent momenteel 1 LNG tankstation. Op korte termijn komt hier naar verwachting nog een bij. De eigenaar van de Friese LNG-tankstations wil een financieringsregeling opzetten welke ondernemers kan helpen om tevens het laatste deel van de meerkosten te financieren.

Ondernemers kunnen een subsidie aanvragen voor voertuigen op LNG/LBG, dit geldt voor de eerste 6 maanden van 2016. Vanaf 1 juli kunnen zowel particulieren als ondernemers in aanmerking komen voor de regeling welke dan ook geldt voor andere duurzame stoffen, zoals Groengas, Puur Plantaardige Olie (PPO) en dual fuel. Hier is €220.000,- beschikbaar.

Voorwaarden

Bent u al begonnen met duurzamere activiteiten? Dan worden deze niet gesubsidieerd.

Belangstelling?

Heeft u vragen over de regeling? Neem dan contact met ons op wij helpen u graag verder. Ons telefoonnummer vindt u hier.

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: