Asbest verwijderen Drenthe - Katoele Subsidie Experts

Asbest verwijderen Drenthe

Asbest verwijderen Drenthe – subsidie

Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor er asbestvezels vrijkomen in de leefomgeving. Om het risico voor de gezondheid te beperken zijn asbestdaken vanaf 1 januari 2024 verboden. Eigenaren van asbestdaken moeten dus in de periode 2016-2024 het asbestdak laten verwijderen. Ook voor asbest verwijderen Drenthe is nu subsidie beschikbaar.

Kom ik in aanmerking?

Subsidie kunt u aanvragen wanneer u degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak. Particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profit organisaties of overheden komen hiervoor in aanmerkingen. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie.

Wanneer komt u in aanmerking?

U komt in aanmerking voor de subsidie als de oppervlakte van het geïnventariseerde asbestdak meer dan 35 m2 bedraagt en als u het asbestdak laat verwijderen door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Dakbeschot en losliggend materiaal komen niet in aanmerking voor deze regeling.

Aanvragen

De subsidieaanvraag moet binnen 6 maanden na verwijdering van het asbestdak zijn ingediend.

Lees hier alles over het verwijderen van asbestdaken.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, onze werknemers helpen u graag verder. Telefonisch kunt u ons bereiken op 0593 – 82 02 22 of vul ons contactformulier in, deze vindt u hier.

Asbest verwijderen Drenthe

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: