Subsidies stage en arbeidsmarktscholing Groningen krijgen drie ton extra

Drie ton extra uit coronafonds voor subsidies stage en arbeidsmarktscholing Groningen

De subsidies stage en arbeidsmarktscholing uit het Coronafonds zijn zeer succesvol gebleken sinds de opening op 1 maart jl. De provincie Groningen stelt €200.000 extra beschikbaar voor de subsidieregeling arbeidsmarktscholing en €100.000 voor stageplaatsen. Werkgevers kunnen met deze extra budgetten verder investeren in scholing en het vergroten van de kennis van hun medewerkers.  Ook kunnen ze met deze regeling een veilige stageplaats aan studenten bieden. 

Arbeidsmarktscholing

Het extra budget van €200.000 is bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen of organisaties die ondanks de coronacrisis, investeren in scholing en het vergroten van de kennis van hun medewerkers. Door het stimuleren van scholingsactiviteiten versterk je de Groningse arbeidsmarkt en vergroot je het kennisniveau bij werkgevers en werknemers.

Lees hier de volledige regeling.

Stageplaatsen

Met het extra budget van €100.000 worden ondernemingen, kennisinstellingen en organisaties gestimuleerd om een veilige stageplaats aan te bieden aan studenten van het Praktijk Onderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs, MBO, HBO en WO.

Lees hier de volledige regeling.

subsidies stage en arbeidsmarktscholing