ISDE 2018 subsidie - Katoele Subsidie Experts te Beilen

ISDE 2018

ISDE 2018 

ISDE 2018 ook wel de Investeringssubsidie Duurzame Energie. De ISDE regeling is bedoeld voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Met de subsidie kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Met de ISDE regeling wil de overheid stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Dit zorgt voor energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot.

Zakelijke gebruikers

Wanneer u als zakelijke gebruiker een aanvraag in wilt dienen mag u nog geen koopovereenkomst aan zijn gegaan op het moment dat de subsidie wordt aangevraagd. Om voor de subsidie in aanmerking te komen dient u eigenaar van de investering te zijn. U neemt het apparaat binnen 12 maanden na beschikking in gebruik en het is niet toegestaan om het apparaat te verwijderen binnen een jaar na de datum van subsidievaststelling.

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor meerdere apparaten. 

Particuliere gebruikers 

Wanneer u als particuliere gebruiker een aanvraag in wilt dienen dient u in het bezit te zijn van een geldig Burgerservicenummer. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet u de aanvraag binnen 6 maanden na installatie van het apparaat indienen. U heeft de investering dus al gedaan voor u een subsidieaanvraag doet. U dient het apparaat nieuw aan te schaffen en deze mag niet binnen een jaar na de datum van de subsidie beslissing worden verwijderd. 

Per 1 januari 2018 moet de aanvrager een bewijs aanleveren dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur. Dit bewijs kan bijvoorbeeld een factuur van een installateur of aannemer zijn.

Subsidie 

De bedragen waarvoor de apparaten in aanmerking komen worden jaarlijks vastgesteld. Via onderstaande link vindt u meer informatie over de regeling.

Lees hier meer over de subsidie.

ISDE 2018

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: