MDV 2018 (Maatlat Duurzame Veehouderij) - Katoele Subsidie Experts

MDV 2018 (Maatlat Duurzame Veehouderij)

MDV 2018 (Maatlat Duurzame Veehouderij) 

MDV 2018 is de afkorting voor de Maatlat Duurzame Veehouderij. Een MDV stal is een veestal welke een lagere milieubelasting heeft. Door maatregelen voor diergezondheid en dierwelzijn draagt de stal bij aan verduurzaming van de veehouderij.

Als uw stal het certificaat voor de Maatlat Duurzame Veehouderij heeft behaalt kunt u deelnemen aan de fiscale MIA Vamil regeling. 

MDV Traject 

Het MDV traject begint met een scan om te bepalen of de nieuwe stal aan de eisen van de MDV kan voldoen. Als de nieuwe stal aan de eisen van de MDV kan voldoen wordt er bij de volgende stap het stalontwerpcertificaat aangevraagd. Dit certificaat kan worden aangevraagd op basis van offertes en tekeningen. Bij de volgende stap verzorgt Katoele Subsidie Experts de meldingen voor de MIA en Vamil, om deze stap te nemen moet het stalontwerpcertificaat zijn afgegeven en de opdrachten voor de nieuwe stal zijn verstrekt. Tijdens het bouwtraject begeleidt Katoele Subsidie Experts de veehouder. Als de bouw van de stal is voltooid komen wij bij u langs om te controleren of de stal voldoet aan de MDV voorwaarden, zoals aangegeven bij het stalontwerpcertificaat. Als de stal voldoet aan de eisen van de MDV zetten wij de officiële MDV-certificering in werking bij de certificeerder.

Duurzaamheidseisen

Een MDV-stal voldoet aan strenge duurzaamheidseisen op de thema’s:

 • Ammoniakemissie
 • Bedrijf & omgeving
 • Brandveiligheid
 • Diergezondheid
 • Dierenwelzijn
 • Klimaat
 • Fijn stof

Lees hier de volledige regeling

MDV 2018

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: