SABE voucher 2021 : Subsidie om te leren over duurzamere landbouw

SABE voucher 2021

Wat is de SABE voucher 2021? Wilt u leren over duurzamere landbouw, om zo uw landbouwbedrijf te verduurzamen? Of wilt u andere agrariërs daarmee helpen? Met de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) kunt u een voucher of projectsubsidie krijgen.

4 onderdelen SABE voucher

De SABE bestaat uit 4 onderdelen: 

  • Krijg advies over duurzamere landbouw (agrarisch ondernemer)
  • Volg de cursus voor agrariërs 
  • Volg de opleiding voor bedrijfsadviseurs 
  • Samen leren en kennis delen in projecten 

Krijg advies over duurzamere landbouw

Bent u agrarisch ondernemer? En wilt u meer weten over duurzamer werken met uw bedrijf? Dan kunt u een voucher aanvragen waarmee u advies kunt krijgen van een erkende bedrijfsadviseur. 

De voucher is maximaal €1.500,- waard. Aanvragen is mogelijk van 31 mei 2021 tot en met 31 augustus 2021, 17.00 uur. 

Volg de cursus voor agrariërs

Als agrarisch ondernemer kunt u ook een voucher krijgen om een cursus te volgen. De inhoud van de cursus kan per aanvraagperiode verschillen.

De voucher is maximaal €800,- waard. Aanvragen is mogelijk van 31 mei 2021 tot en met 15 oktober 2021, 17.00 uur. 

Volg de opleiding voor bedrijfsadviseurs

Bent u bedrijfsadviseur van agrarisch ondernemers? En wilt u agrariërs helpen duurzamer te werken? Hiervoor kunt u een voucher aanvragen. Daarmee kunt u met subsidie de opleiding stikstofcoach volgen. 

U krijgt een voucher om een deel van de kosten van de opleiding te betalen. Hiermee krijgt u maximaal 50% van deze kosten vergoed. Maar niet meer dan € 1.250. Aanvragen is mogelijk van 31 mei 2021 tot en met 15 oktober 2021, 17.00 uur. 

Samen leren en kennis delen in projecten

Organiseert u voor een groep agrariërs een project met een opleidingsprogramma over duurzamer werken? Hiervoor kunt u subsidie aanvragen. Uw project gaat bijvoorbeeld over duurzame akkerbouw of stikstofuitstoot verminderen. 

Openstelling nog niet bekend. 

SABE voucher 2021

Bron: RVO