Succes: MIT Select Breeding witte roos

MIT-project: WittE-roos

“Onze samenwerking met Katoele Subsidie Experts voor de aanvraag van het toegekende MIT-project ‘witte roos’ hebben wij als zeer positief ervaren. Wij hebben de mensen achter Katoele Subsidie Experts leren kennen als adequaat met een no-nonsense mentaliteit. Dit samen met snelle vertaling van vakgerelateerde input van onze kant tot een realiseerbaar project maakt het zeer prettig werken.”
Michael de Geus, directeur-eigenaar Select Breeding

Select breeding

Het bedrijf

Select Breeding ontwikkelt nieuwe rozensoorten. Enerzijds betekent dat het oplossen van technische puzzels in de kas te Klazienaveen. Daarnaast zijn de mensen van Select Breeding veel te vinden in Afrika en Zuid-Amerika, vanwege de aanwezigheid van rozentelers belangrijk afzetgebieden.

het project

Select Breeding ontwikkelt onder andere rozen die energiearm geteeld kunnen worden. Deze soorten bieden Nederlandse telers internationaal kansen. Hierdoor kan er naast energiebesparing in de techniek van een kas een grote winst worden gehaald door een roos die minder energie nodig heeft.
Het haalbaarheidsonderzoek richtte zich op de vraag of het mogelijk is een roos energiearm op te kweken, zonder nadelige aspecten als ziektes en beschadigingen. De roos moet daarnaast unieke eigenschappen hebben om de concurrentie aan te kunnen met andere soorten.

de regeling

Lees meer over de regeling: MKB Innovatie Topsectoren