Subsidie SNN - Katoele Subsidie Experts

Subsidie SNN

Subsidie SNN, wat doet het SNN precies? Het SNN stimuleert, faciliteert en verbindt. Voor een duurzame, innovatieve economische ontwikkeling van Noord-Nederland.

Noord-Nederland

SNN staat voor Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Groningen, Drenthe en Fryslân zijn de drie noordelijke provincies die samen werken in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Sinds 1992 is deze samenwerking al vastgelegd. De vier grote steden Groningen, Leeuwarden, Assen en Emmen hebben sinds 2007 een belangrijke adviesrol binnen het SNN.

Beleid

Het ruimtelijke en economische beleid van de drie provincies wordt binnen het SNN afgestemd. Het SNN voert ook onderhandelingen met het Rijk en Brussel namens de drie noordelijke provincies. Deze afstemming heeft als doel de economische positie van Noord-Nederland te versterken.

Missie SNN

Het SNN ondersteund partijen in Noord-Nederland om hun ambities gericht op innovatieve, duurzame en inclusieve groei van Noord-Nederland, te realiseren.

Een regeling welke wordt ondersteund door het SNN is de MIT regeling. Hieronder leest u een stukje geschreven door een tevreden ondernemer over de goede begeleiding en ondersteuning van onze medewerkster Rieja Raven werkende bij Katoele Subsidie Experts.

“ Rieja Raven van Katoele Subsidie Experts heeft ons met kennis en kunde ondersteund bij de MIT-subsidieaanvraag. Door de kritische houding van Rieja en het continu meedenken werd het project aangescherpt waardoor er een waardevol project is ontstaan voor alle betrokken partijen.”
Chhetri Ober, directeur Pronaos Academy

Lees hier het volledige succesverhaal.

Visie SNN

Het SNN:

 • is managementautoriteit en expert in de uitvoering, monitoring en controle van subsidies
 • ondersteunt en coördineert de samenwerking in Noord-Nederland
 • verwerft nieuwe middelen voor Noord-Nederland
 • is makelaar in netwerken en jaagt samenwerking aan
 • behartigt de belangen van Noord-Nederland en promoot de regio in het regionale, nationale en internationale speelveld
 • stelt relevante kennis, contacten en informatie beschikbaar aan anderen

Subsidie SNN, de grens voorbij

In het Samenwerkingsverband Noord-Nederland werken Drenthe, Fryslân en Groningen samen. Het SNN faciliteert daarvoor partijen in Noord-Nederland om hun ambities gericht op innovatieve, duurzame en inclusieve groei van Noord-Nederland, te realiseren. Een belangrijk aspect hierbij is internationale samenwerking.

Als focusgebied voor internationale samenwerking richten de drie noordelijke provincies zich voornamelijk op het versterken van de samenwerking met Noord-Duitsland, in het bijzonder met de deelstaat Niedersachsen.

Daarnaast heeft het SNN een actieve rol in de Noord-Nederlandse internationale afstemming tussen overheden, onderwijs en ondernemingen op het vlak van internationale samenwerking en netwerken.

Wat biedt het SNN?

Het SNN biedt subsidiemogelijkheden voor ondernemers, particulieren, kennisinstellingen, wooncorporaties en maatschappelijke organisaties. Subsidies om de duurzame, innovatieve ontwikkeling van Noord-Nederland te stimuleren.

Europese Subsidieprogramma’s

Het SNN is een Europese managementautoriteit. De organisatie beheert en verdeelt de subsidies vanuit het Rijk en Europa, die als doel hebben de economie te versterken. Die subsidies worden voor bepaalde programmaperiodes verstrekt. In de periode 2000-2006 ging het om in totaal 1 miljard euro, in de periode 2007-2013 om ruim 375 miljoen. Al dat geld is daadwerkelijk in de noordelijke economie geïnvesteerd en heeft in de regio meer dan het driedubbele aan investeringen uitgelokt. De subsidie gaat naar innovatie- en onderzoeksprojecten, maar is ook bestemd voor stimuleringsregelingen voor het regionale midden- en kleinbedrijf.

SNN en het bedrijfsleven

Het SNN heeft veel aandacht voor het bedrijfsleven, met name voor het midden- en kleinbedrijf. Het mkb is de motor van de noordelijke economie. Het SNN ondersteunt ook individuele bedrijven in de vorm van subsidieregelingen. Per jaar ontvangt het SNN tussen de 1200 en 1400 subsidieaanvragen van individuele bedrijven.

Vragen?

Heeft u vragen? Kom dan gerust een keertje langs of neem eens contact met ons op, Katoele Subsidie Experts helpt u graag verder. Onze gegevens vindt u hier.

Subsidie SNN

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: