Stimulering Biologische Landbouwbedrijven Groningen

Stimulering Biologische Landbouwbedrijven Groningen

Stimulering Biologische Landbouwbedrijven Groningen

Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van biologische landbouwbedrijven

Stimulering Biologische Landbouwbedrijven Groningen ofwel “Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van biologische landbouwbedrijven”.

Deze openstelling is de eerste openstelling waarmee de provincie Groningen biologische landbouwbedrijven wil stimuleren om te investeren in innovatie en modernisering van hun bedrijf. De openstelling is vooral bedoeld om de aanschaf van modernere installaties en machines te stimuleren, waarmee de landbouwers hun positie op gebied van innovatie en modernisering in duurzaamheid kunnen versterken.

De modernisering moet bijdragen aan verbetering van het milieu, klimaatbestendigheid, volksgezondheid en biodiversiteit. 

Voor wie?

Biologische landbouwbedrijven met een geheel of gedeeltelijke biologische bedrijfsvoering die beschikken over een SKAL certificaat of een SKAL registratie bevestiging met bijbehorend SKAL nummer kunnen deze subsidie aanvragen.

Subsidie kan worden verstrekt voor fysieke investeringen die geplaatst/gebruikt worden in de provincie Groningen.

Aanvragen 

De subsidie kan worden aangevraagd van 30 oktober 2017 tot en met 1 december 2017 17.00. Per landbouwbedrijf kan slechts één keer subsidie worden verkregen (waarbinnen meerdere investeringen).

Budget

Het budget voor deze regeling is vastgesteld op €2.000.000,00 en samengesteld uit €1.000.000,00 Europese middelen (ELFO) en €1.000.000,00 provinciale middelen. 

  • de subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten
  • de maximale hoogte van de subsidie bedraagt € 100.000,00
  • minimaal subsidiebedrag bedraagt € 10.000,00 aanvragen dienen daarom minimaal €25.000,- te bedragen

Investeringslijst 

Stimulering Biologische Landbouwbedrijven Groningen

Wat zijn uw
subsidiekansen?
Neem contact op

Voornaam:

Achternaam:

Email adres:

Telefoonnummer

Opmerking: