Blog: dans met technologie - Katoele Subsidie Experts

Dans met technologie of raak overspoeld

Denk je nu: ´Maar dansen? Dat is niks voor mij! Zelfs niet spreekwoordelijk, laat staan met technologie.´ Nou, dan heb je pech. Want voor je het weet raak je namelijk overspoeld door een vloedgolf aan technologie en is je baan, je bedrijf, je branche overbodig geworden. Wil je een beetje bijblijven in de komende pakweg 20 jaar, dan is het tijd voor actie. Vorige week was ik bij een inspirerende SMC050-sessie met Yuri van Geest, die vertelde hoe we kunnen inspelen op nieuwe technologische trends.

Door: Rieja Raven

Tsunami aan technologie

Singularity komt. Dat is het moment waarop de technologische vooruitgang zo snel gaat dat de mens het niet meer kan bevatten en systemen dus slimmer zijn geworden dan mensen. Kortom, het moment waarop alle exponentiële trends convergeren. Een paar voorbeelden van wat er nu al kan: een 3D-printer die complete gerechten uitprint. Een ´nano-fridge´ waar je zaadjes instopt en waar je niet zo lang daarna groente uithaalt. Een appstore voor je DNA. Nano-sattelieten waarmee je precies kunt zien wie waar rondloopt. Dit bestaat allemaal al, en deze ontwikkelingen groeien in een exponentiële curve. Terwijl wij gewend zijn aan lineaire curves en de meeste organisaties zich nog steeds lineair ontwikkelen. Onze hele denkwereld is gebaseerd op lineaire groei.

Flexibiliteit als sleutel

Stel constant je kennis, werkwijze en zelfs je succesformule ter discussie. ‘Dans´ met de nieuwe technologische mogelijkheden. Wie blijft vasthouden aan oude gewoonten, raakt hopeloos achter. We moeten voortdurend leren en ontleren, openstaan voor nieuwe dingen, hyperflexibel zijn. Wat kunnen bedrijven nú doen, om niet de boot te missen?

Maak van je bedrijf een exponentiële organisatie

Als je een exponentiële organisatie wilt worden, heb je ten eerste een Massive Transformative Purpose (MTP) nodig. Dat is meer dan een klassieke mission statement: je MTP is het hogere doel, de manier waarop jouw bedrijf de wereld wil verbeteren. Dus niet hoe je geld gaat verdienen, maar hoe je iets zinvols gaat bijdragen. Vijf jaar vooruit plannen heeft vervolgens geen zin. Want bij exponentiële groei zijn volgende stappen niet voorspelbaar. Plan dus maximaal een jaar vooruit.

Stimuleer innovatie

Exponentiële organisaties gaan anders met hun mensen om. Intrinsiek gemotiveerde mensen, wiens persoonlijke purpose goed aansluit bij de MTP van het bedrijf, zijn uitermate productief én je hoeft ze niet te managen. Dat scheelt, maar vraagt wel goede selectie. Dat managen kun je dus laten, maar het gaat niet vanzelf. Wil je echt innoveren, geef dan je mensen vervolgens zoveel vertrouwen dat ze fouten durven maken. Dan leren ze namelijk snel. En zo stimuleer je innovatie.
Bij Katoele Subsidie Experts gaan we er in elk geval zelf mee aan de slag!

Meer weten over dit onderwerp? Lees dan Exponential Organizations, het boek van Yuri van Geest.  
Dit blog is geschreven door subsidie-expert Rieja Raven.