milieu & duurzaamheid - Katoele Subsidie Experts

milieu & duurzaamheid

Subsidieregelingen milieu & duurzaamheid

Doet u investeringen in milieuvriendelijke maatregelen? Maakt u uw productieproces duurzamer, of misschien uw bedrijfspand? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie. Op het gebied van milieu & duurzaamheid zijn er namelijk diverse regelingen. Sommige zijn fiscaal, dat betekent dat u de kosten deels mag aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting, en andere zijn contant, dit betekent dat u een bedrag op uw bankrekening ontvangt.

Er zijn bijvoorbeeld subsidies voor asbestsanering, voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en voor investeringen in duurzaamheid. Het is bijvoorbeeld voor ondernemers in de agrarische sector interessant om gebruik te maken van de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

milieu & duurzaamheid op een rijtje

Asbest eraf, zonnepanelen erop

De Subsidieregeling asbest eraf, zonnepanelen erop is bedoeld voor (voormalige) agrarische ondernemingen, die asbestdaken van hun gebouwen verwijderen en deze vernieuwde daken van zonnepanelen vervolgens van zonnepanelen gaan voorzien. Dit zorgt dat voor de gezondheid mogelijk risicovolle asbest wordt gesaneerd en de agrarische ondernemer gaat duurzame energie produceren.

Lees hier meer.

MIA Vamil

De MIA Vamil subsidie is voor ondernemers die fiscaal voordelig willen investeren in milieuvriendelijke technieken. Voluit heet de regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Via de MIA Vamil regeling kunt u:
• fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen;
• innovatieve milieuvriendelijke producten sneller op de markt brengen.

Lees hier meer.

Verwijderen Asbestdaken

Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor er asbestvezels vrijkomen in de leefomgeving. Om het risico voor de gezondheid te beperken zijn asbestdaken vanaf 1 januari 2024 verboden. Eigenaren van asbestdaken moeten dus in de periode 2016-2024 het asbestdak laten verwijderen. Voor het verwijderen van asbest is nu subsidie beschikbaar.

Lees hier meer.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch op 0593 – 82 02 22 of mail naar info@subsidie-experts.nl.

milieu & duurzaamheid

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: