MKB-voucherregeling Friesland verruimd : nu ook voor scholing personeel!

MKB-voucherregeling Friesland verruimd : nu ook voor scholing personeel!

MKB-voucherregeling Friesland verruimd : Ondernemers kunnen vanaf vrijdag 3 april de MKB-Voucherregeling ook gebruiken voor het om- of bijscholen van personeel. Het was al mogelijk om als ondernemer zelf voor een opleiding gebruik te maken van de Voucherregeling, nu geldt dat ook voor personeel.

De laagdrempelige MKB-Voucherregeling is een tegemoetkoming in kosten voor bedrijfsontwikkeling, innovatie en strategische HR (personeelszaken). Ondernemers kunnen tot 50% van de kosten van een externe expert of opleiding vergoed krijgen. 

Gedeputeerde Sander de Rouwe: “We willen ondernemers stimuleren om, waar dat kan, juist nu te investeren in hun personeel. Deze crisis kan het moment zijn om personeel om- of bij te scholen. De MKB-Voucherregeling komt ondernemers hierin tegemoet. Wij vergoeden de helft van de opleidingskosten, tot een maximum subsidiebedrag van € 2.500,-.”

Budget MKB-voucherregeling Friesland

In het kalenderjaar 2020 is totaal € 850.194,- beschikbaar voor de MKB-Voucherregeling. Van dit bedrag is € 300.000 beschikbaar voor strategische personeelsontwikkeling, waaronder ook opleiding van personeel.

De voucherregeling kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld:

  • Het omscholen van medewerkers zodat zij de juiste vaardigheden hebben om in een ander productieproces mee te kunnen draaien.
  • Het bijscholen van medewerkers die door een terugloop van orders nu minder werk te doen hebben.

Lees hier de volledige regeling!

MKB-voucherregeling Friesland verruimd