SEBA subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto's nog voldoende budget !

SEBA subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s 

Bent u ondernemer en koopt of financial leaset u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto? Dan kunt u een aanvraag doen voor de SEBA subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s. In aanmerking komen voor SEBA bij operationele lease is mogelijk, als uw leasemaatschappij de subsidie aanvraagt en verwerkt in het operationele leasecontract.

Het totale budget voor 2021 is € 22.000.000,-, tot nu toe zijn er 877 aanvragen ingediend. Dat zijn 2.043 auto’s met een totale claim van € 8.614.514,69. 

Typen bedrijfsauto’s 

Typen bedrijfsauto’s die subsidie krijgen:

  • Nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto’s die alleen rijden door een elektromotor én vallend onder de voertuigclassificaties N1 of N2 tot een maximum gewicht van 4.250 kg. Dat mogen bijvoorbeeld stekker-elektrische of waterstof-elektrische bedrijfsauto’s zijn.
  • De netto catalogusprijs bij een voertuigcategorie N1 of de verkoopprijs zonder btw bij een voertuigcategorie N2, van de bedrijfsauto’s moet € 20.000 of hoger zijn. De netto catalogusprijs is exclusief btw, inclusief bpm en opties die zijn aangebracht voor afgifte kenteken.
  • Alleen voor elektrische bedrijfsauto’s N1 met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen geldt een WLTP actieradius van minimaal 100 km. Let op: het accupakket dat u kiest in de emissieloze bedrijfsauto is van invloed op de actieradius.
  • Voor de overige elektrische bedrijfsauto’s (voertuigcategorie N1 met een typegoedkeuring voor zware voertuigen en voertuigcategorie N2 tot 4.250 kg) geldt geen minimale actieradius waaraan de bedrijfsauto moet voldoen.

Voor het indienen van de aanvraag mag u nog geen verplichtingen zijn aangegaan. 

Lees hier alles over de regeling

SEBA

Bron : RVO