Subsidie Digitalisering Groningen 2021, subsidiepercentage van 70%!

Subsidie Digitalisering Groningen 2021, subsidiepercentage van 70%!

Subsidie digitalisering Groningen 2021 om uw Groningse mkb-onderneming of culturele- of maatschappelijke organisatie meer digitaal te maken. Wilt u bijvoorbeeld een digitale dienstverlening opzetten, verbeteren of verder beveiligen? Versterk met deze subsidie het digitale bereik en weerbaarheid van uw bedrijf of organisatie.

Voor wie

Mkb-ondernemingen, culturele- en maatschappelijke organisaties gevestigd in de provincie Groningen kunnen een aanvraag indienen voor deze regeling.

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?

U kunt deze subsidie bijvoorbeeld gebruiken voor het opzetten of verbeteren van een webshop of voor de aanschaf van een online boekings- of reserveringssysteem. Onderstaand kunt u zien wat subsidiabel is:  

  • De aanschaf van nieuwe producten (uitgezonderd hardware), diensten en/of processen voor digitalisering.
  • Het verbeteren van bestaande producten, diensten of (bedrijfs-)processen door toepassing van digitalisering.

Wat zijn de voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarden van de regeling: 

  • Per onderneming mag u één aanvraag indienen voor subsidie.
  • De kosten moeten minstens €2.142,86,- excl. BTW zijn om in aanmerking te komen voor subsidie. Voor organisaties die geen BTW kunnen verrekenen geldt €2.142 incl. BTW.
  • De kosten moeten gemaakt zijn na 1 januari 2021.
  • Online shops zonder fysieke vestiging in de provincie Groningen komen niet in aanmerking voor subsidie.
  • Kosten met betrekking tot verbetering moeten bijdragen aan een veilige digitale transitie. Zodat de winst kan worden behouden of vergroot, het digitale bereik wordt verbeterd en/of de digitale weerbaarheid wordt versterkt.
  • De aan te schaffen producten of diensten moeten worden geleverd door een onafhankelijke leverancier met aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van digitalisering.

Aanvragen Subsidie Digitalisering Groningen 2021

U kunt 70% van de kosten tot een maximum van €3.000,- vergoed krijgen. Aanvragen is mogelijk tot en met 31 december 2021 of tot het budget op is. 

Subsidie Digitalisering Groningen 2021

Bron : SNN