Topsector Chemie - Katoele Subsidie Experts Beilen

Topsector chemie

Topsector chemie

Topsector Chemie

In de Chemische industrie worden door samenstellingen van bestaande stoffen te veranderen nieuwe producten gemaakt en bewerkt. Nederland behoort in de categorieën basischemie, voedingsingrediënten, coatings en high performance materialen tot de top. Waarom dan de topsector chemie?

Ook de chemische industrie heeft te maken met het probleem dat grondstoffen opraken of niet eenvoudig beschikbaar zijn. Maar dit biedt ook mogelijkheden. De chemische sector en wil een leidende rol nemen in de overgang naar de groene chemie. Dit betekent duurzame en milieuvriendelijke grondstoffen gebruiken.

Waarom MIT-regeling Chemie en Energie?

Het ministerie van Economische Zaken wil mkb-ondernemers met deze regeling stimuleren om binnen de topsectoren samen te werken en te innoveren. De overgang naar een groene chemie en een betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening hebben ze dan ook als doel.

Topsector Energie

Om de doelen van groen en groei te halen wordt energie-innovatie door de topsector energie als essentieel gezien. Energie-innovatie moet op korte termijn kosten verlagend zijn. Door het gebruik van energie-innovaties worden de kosten voor het verminderen van de CO2-uitstoot verlaagt. Tevens worden de kosten van het ontwikkelen en het slimmer benutten van hernieuwbare energiebronnen verlaagt. Door het ontwikkelen van nieuwe technieken moet er op de lange termijn bijgedragen worden aan een CO2 arme Nederlandse energiehuishouding.

Voorwaarden

Wanneer uw aanvraag past binnen de thema’s van deze topsector kunt u in aanmerking komen.

Lees hier alles over de regeling.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over de regeling of denkt u in aanmerking te komen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch op 0593 – 82 02 22 of mail naar info@subsidie-experts.nl.

Topsector Chemie

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: