WBSO 2018 subsidie- Katoele Subsidie Experts Beilen

WBSO 2018

WBSO 2018

WBSO 2018 wat houdt dat nou in? WBSO staat voor Wet Bevordering Speuren en Ontwikkeling. Dit is een subsidie die zich bezig houdt met technische innovatie voor bedrijven en zelfstandigen. Het voordeel van de WBSO is een fiscale aftrek op de loonheffing.

Projectsoorten

Er zijn twee projectsoorten waarvoor u WBSO kunt aanvragen, namelijk:

 • Ontwikkeling van producten, processen of programmatuur. Deze projecten hebben betrekking op technische nieuwe (onderdelen) van producten, processen of programmatuur. Voor producten en productieprocessen moet het gaan om tastbare, fysieke zaken. Een S&O-traject kenmerkt zich door technische onzekerheden en wordt systematisch georganiseerd.
 • Technisch wetenschappelijk onderzoek. Deze projecten zijn gericht op het opdoen van nieuwe kennis en bevatten twee elementen, namelijk technisch en wetenschappelijk.

Voordelen?

In de praktijk betekent de regeling dat u minder loonheffing afdraagt. Zelfstandigen krijgen een vaste aftrek voor S&O. Het WBSO-voordeel wordt berekend over het totaal aan S&O-loonkosten plus de overige kosten en uitgaven (of het forfaitaire bedrag voor kosten en uitgaven).

Successen

Lees hier enkele WBSO succesverhalen:

WBSO 2018

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: