WBSO 2021 aanvragen kan nog tot en met 30 september 2021 !

WBSO 2021 aanvragen kan nog tot en met 30 september 2021 !

Voor bedrijven en zelfstandigen die zich met technische innovatie bezighouden is er subsidie beschikbaar in het kader van de Wet Bevordering Speuren en Ontwikkeling (WBSO). Het voordeel van de WBSO 2021 is een fiscale aftrek op de loonheffing.

Voor wie is de wbso ?

U komt in aanmerking voor WBSO als u uw medewerkers S&O laat verrichten of als u als zelfstandig ondernemer zelf S&O-werkzaamheden verricht. De regeling staat open voor alle bedrijven die S&O verrichten, ongeacht hoe groot uw bedrijf is en in welke bedrijfstak u actief bent.

Er zijn twee projectsoorten waarvoor u WBSO kunt aanvragen, namelijk:

  • Ontwikkeling van producten, processen of programmatuur. Deze projecten hebben betrekking op technische nieuwe (onderdelen) van producten, processen of programmatuur. Voor producten en productieprocessen moet het gaan om tastbare, fysieke zaken. Een S&O-traject kenmerkt zich door technische onzekerheden en wordt systematisch georganiseerd.
  • Technisch wetenschappelijk onderzoek. Deze projecten zijn gericht op het opdoen van nieuwe kennis en bevatten twee elementen, namelijk technisch en wetenschappelijk.

Deadline aanvragen 2021 

U kunt nog tot uiterlijk donderdag 30 september 2021 een WBSO aanvraag indienen voor het jaar 2021. Dit geldt voor zowel ondernemingen met personeel als voor zelfstandigen zonder personeel. 

Lees hier de volledige regeling! 

WBSO 2021