VIA subsidie laatste ronde 2021!

VIA subsidie laatste ronde 2021! 

Bent u een ondernemer uit Noord-Nederland? En heeft u een innovatief product, een innovatieve dienst of proces voor ogen dat nieuw is voor uw eigen onderneming of nieuw voor de markt? En wilt u dit idee eerst ontwikkelen en testen voordat je het op de markt brengt?

De provincies Drenthe, Frysl├ón, Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) stellen hiervoor opnieuw de VIA subsidie (Versneller Innovatieve Ambities) beschikbaar. 

De VIA-subsidie bestaat uit twee onderdelen: de VIA ontwikkelingsprojecten en VIA softwareontwikkeling. In totaal is er een budget van 5.500.000 euro beschikbaar.

Wat is nieuw?

Nieuw deze ronde, ten opzichte van dit voorjaar, is dat ondernemers en kennisinstellingen laten zien hoe zij met hun innovatieve project inspelen op voor de toekomst noodzakelijke economische en maatschappelijke veranderingen. Het gaat dan om:

  • circulair ondernemen
  • verduurzamen van het bedrijf
  • toewerken naar positieve gezondheid
  • meer digitalisering

Ook samenwerken met andere bedrijven en instellingen wordt beloond net als het delen van kennis.

VIA subsidie laatste ronde 2021 aanvragen

De VIA subsidie is vanaf maandag 15 november 9.00 uur weer open voor het indienen van een aanvraag. Meer informatie vind je via onderstaande linkjes:

REACT-EU fonds

Dit subsidiebudget komt uit het zogenaamde REACT-EU fonds en is bedoeld voor het herstel van de economie – tijdens en na de coronacrisis – op een duurzame (groene), digitale en veerkrachtig manier.

VIA subsidie laatste ronde 2021

Bron: SNN