Zonnepanelen subsidie bedrijven - Katoele Subsidie Experts

Zonnepanelen subsidie bedrijven

Zonnepanelen subsidie bedrijven, iets voor u?

Denkt u na over de aanschaf van zonnepanelen? Dan is de kans groot dat u hier subsidie voor kunt krijgen en is zonnepanelen subsidie bedrijven wellicht interessant voor u. Het investeren in duurzame energie of in vermindering van energieverbruik komen in aanmerking voor subsidie. Niet alleen zonnepanelen maar ook energiezuinige verlichting valt hieronder.

Nederland moet in de komende jaren een flinke slag maken van fossiele brandstoffen richting duurzame energiebronnen. Daarom heeft de overheid diverse subsidiemogelijkheden gecreëerd voor bedrijven en particulieren.

Alle subsidiemogelijkheden in beeld

Op het gebied van energie en duurzaamheid zijn verschillende soorten subsidie en dit maakt dit een complex werkveld. Zo zijn er subsidies voor duurzame energieopwekking (de SDE+), contante subsidies voor installaties en investeringen en fiscale regelingen. Zonnepanelen subsidie bedrijven brengt u fiscaal voordeel via de regeling MIA Vamil.

Bij Katoele Subsidie Experts hebben we alle subsidiemogelijkheden in beeld en veel ervaring met subsidietrajecten die te maken hebben met energie en duurzaamheid. Daardoor zorgen wij dat u geen subsidiemogelijkheden misloopt.

Interessant voor u !

SDE+

Wat is de SDE+? SDE staat voor Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Dit is een subsidie welke u kunt ontvangen voor het opwekken van duurzame energie.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • windenergie
 • zonnepanelen
 • energie uit biomassa

Vrijwel elk bedrijf kan hernieuwbare energie opwekken en dus gebruikmaken van de voordelen van SDE+.

Lees hier alles over de SDE+.

Asbest eraf, Zonnepanelen erop

De Subsidieregeling asbest eraf, zonnepanelen erop is bedoeld voor (voormalige) agrarische ondernemingen, die asbestdaken van hun gebouwen verwijderen en deze vernieuwde daken van zonnepanelen vervolgens van zonnepanelen gaan voorzien. Dit zorgt dat voor de gezondheid mogelijk risicovolle asbest wordt gesaneerd en de agrarische ondernemer gaat duurzame energie produceren.

Combinatie met MIA en Vamil:

De regeling komt bovenop de fiscale faciliteiten (MIA, VAMIL, EIA) voor investeringen in asbestsanering en zonnepanelen. Agrariërs die subsidie willen aanvragen, kunnen vóór openstelling van de regeling alvast een asbestinventarisatierapport op laten stellen.

Lees hier alles over Asbest eraf, Zonnepanelen erop.

MIA Vamil

MIA Vamil staat voor Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (Vamil). De MIA Vamil subsidie is voor ondernemers die fiscaal voordelig willen investeren in milieuvriendelijke technieken.

Via de MIA Vamil regeling kunt u:
• fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen;
• innovatieve milieuvriendelijke producten sneller op de markt brengen.

Lees hier alles over MIA Vamil.

EIA

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Lees hier alles over EIA.

Wilt u meer weten?

Denkt u naast de Zonnepanelen voor bedrijven nog in aanmerking te komen voor andere subsidie regelingen. Bekijk dan nog een keer rustig alle regelingen door op de onderstaande link naar het volledige menu te gaan.

Vindt hier alle regelingen.

Of neem contact met ons op. Dit kan telefonisch op 0593 – 82 02 22 of mail naar info@subsidie-experts.nl.

Zonnepanelen subsidie bedrijven

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: