Zonnepanelen zakelijk - Katoele Subsidie Experts Beilen

Zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen zakelijk

Bedrijven kunnen bij de aanschaf van zonnepanelen gebruik maken van verschillende regelingen, dit kunt u zien als een subsidie voor zonnepanelen zakelijk. Het belang van duurzame energie produceren speelt hierbij een grote rol. Bij Katoele Subsidie Experts hebben we veel ervaring met deze regelingen. We weten daarom precies voor welke regelingen u in aanmerking komt.

Onderstaand enkele regelingen die wellicht interessant voor u zijn.

Asbest eraf, zonnepanelen erop

De Subsidieregeling ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ is bedoeld voor (voormalige) agrarische ondernemingen, die asbestdaken van hun gebouwen verwijderen en deze vernieuwde daken van zonnepanelen vervolgens van zonnepanelen gaan voorzien. Dit zorgt dat voor de gezondheid mogelijk risicovolle asbest wordt gesaneerd en de agrarische ondernemer gaat duurzame energie produceren.

De regeling komt bovenop de fiscale faciliteiten (MIA, VAMIL, EIA) voor investeringen in asbestsanering en zonnepanelen. Agrariërs die subsidie willen aanvragen, kunnen vóór openstelling van de regeling alvast een asbestinventarisatierapport op laten stellen.

Lees hier meer over ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’.

EIA

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Zonnepanelen vanaf 25 kWpiek (met netaansluiting tot maximaal 3 * 80 A) komen in aanmerking voor de energie investeringsaftrek.

Lees hier meer over de EIA.

MIA Vamil

De MIA Vamil subsidie is voor ondernemers die fiscaal voordelig willen investeren in milieuvriendelijke technieken. Voluit heet de regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Via de MIA Vamil regeling kunt u:
• fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen;
• innovatieve milieuvriendelijke producten sneller op de markt brengen.

Lees hier meer over de MIA Vamil.

SDE

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energie kunt u subsidie ontvangen voor het opwekken van duurzame energie zoals windenergie, zonnepanelen en energie uit biomassa. Vrijwel elk bedrijf kan hernieuwbare energie opwekken en dus gebruikmaken van de voordelen van SDE. De subsidie compenseert het verschil in de kostprijs voor duurzame energie en de marktprijs voor fossiele energie.

Lees hier meer over de SDE.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over subsidies voor zonnepanelen of gaat u investeren in duurzame energie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch op 0593 – 82 02 22 of mail naar info@subsidie-experts.nl.

zonnepanelen zakelijk

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: