Subsidie voor onderzoek - Katoele Subsidie Experts

Subsidie voor onderzoek

Subsidie voor onderzoek

Waarom subsidie voor onderzoek?

Heeft u een idee? Dan wil u daar waarschijnlijk zo snel mogelijk mee aan de slag, om uw vernieuwing om te zetten in realiteit. Maar subsidie voor onderzoek? Dat had u vast niet gedacht, wanneer er voor uw idee onderzoek nodig is bestaat de kans dat hier subsidiemogelijkheden voor zijn. Zulke kansen wilt u natuurlijk niet missen.

Onze ervaren adviseurs maken op basis van een brede blik op uw bedrijf een gedegen inschatting van de regeling die het meest geschikt is om idee verder te brengen, verzorgen de complete aanvraag en nemen u de administratie en de communicatie met de subsidiegever uit handen.

Regelingen

MKB innovatieve topsectoren – Haalbaarheidsproject:

Hier gaat het om onderzoek en analyse van een potentieel onderzoeks- en ontwikkelingsproject met als doel een go/no-go over een innovatief product, procedé of dienst. Uitgangspunt hierbij is dat de innovatie nieuw is voor de wereld, dus niet alleen nieuw voor uw bedrijf. Het haalbaarheidsonderzoek is een project in opdracht van een individuele ondernemer. Zowel eigen uren als uren van externe inhuur komen in aanmerking. Activiteiten die binnen een haalbaarheidsproject vallen zijn bijvoorbeeld deskresearch en trial&error-experimenten.

Er zijn twee projectsoorten waarvoor u Wet bevordering speuren en ontwikkeling aan kunt vragen:

 1. Ontwikkeling van producten, processen of programmatuur. Deze projecten hebben betrekking op technische nieuwe (onderdelen) van producten, processen of programmatuur. Voor producten en productieprocessen moet het gaan om tastbare, fysieke zaken. Een S&O-traject kenmerkt zich door technische onzekerheden en wordt systematisch georganiseerd.
 2. Technisch wetenschappelijk onderzoek. Deze projecten zijn gericht op het opdoen van nieuwe kennis en bevatten twee elementen, namelijk technisch en wetenschappelijk.

De Versneller Innovatieve Ambities (VIA) subsidieregeling stimuleert innovatie en economische ontwikkeling in het midden-en kleinbedrijf.

 1. De regeling richt zich op onderzoek- en ontwikkelingsprojecten.
 2. Binnen de VIA is een apart budget voor projecten die een bijdrage leveren aan CO2-reductie.
 3. Samenwerkingsprojecten van meerdere mkb-ers worden extra gestimuleerd door een hoger subsidiepercentage.

Vindt hier alle subsidies.

Graag meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze werknemers helpen u graag verder bij uw vragen en/of ideeën. Telefonisch kunt u ons bereiken op 0593 – 82 02 22 of mail naar info@subsidie-experts.nl.

Subsidie voor onderzoek

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: