Open dag Familie Janssen groot succes - Katoele Subsidie Experts

Open dag Familie Janssen groot succes

In 2013 ontwikkelden de familie Janssen plannen voor de vernieuwing van de bedrijfsgebouwen in Siegerswoude. De verouderde stallen en melkcaroussel van de begin jaren 80 waren toe aan vervanging. In het voorjaar van 2016 zijn de bouwwerkzaamheden gestart. Nu, voorjaar 2019, zijn de bouwwerkzaamheden bijna afgerond. Dit was de reden om een open dag te organiseren.

Vernieuwingen:

De familie Janssen heeft gekozen voor een duurzame melkstal met een hybride dak, een combinatie van een zadeldak en een boogdak. Het dak is voorzien van zonnepanelen. Door het unieke ontwerp past de stal goed in het landschap. Van binnen heeft de stal veel licht, lucht en ruimte. Alle zijgevels kunnen volledig open worden gezet, zodat er een transparante melkveestal te zien is. In de stal is een 52 stands buitenmelker caroussel geïnstalleerd met wachtruimte, opklapbaar opdrijfhek en automatische separatie. 

Het dierenwelzijn in de stal die plaatst biedt voor 500 koeien staat op een hoog niveau. De loopvloeren zijn emissiearm en voorzien van rubber. In de ligboxen liggen waterbedden. De voerplaatsen zijn voorzien van een zachte, flexibele keerboom en afgewerkt met gladde coating. Voor de zorgkoeien zijn er grote strohokken. Door middel van koebruggen blijven de voerpaden schoon. 

Toekomst

De stal is klaar voor de toekomst. De stroom wordt opgewekt door zonnepanelen, de verlichting bestaat uit ledlampen en de nieuwe installaties zijn energie zuinig. De mest wordt afgeschoven in en aparte kelder, voorbereid op eventuele toekomstige mest na-bewerking.

Subsidie

Wij hebben voor de familie Janssen de volgende subsidies aangevraagd:

Succes

de opendag was een groot succes. De familie Janssen mocht maar liefst 3000 bezoekers verwelkomen op hun bedrijf. Wij wensen de familie Janssen veel succes met hun vernieuwde, duurzame stal.