Subsidie platteland - Katoele Subsidie Experts

Subsidie platteland

Subsidie platteland

Subsidie platteland is in het leven geroepen om bepaalde regio’s in Nederland te versterken. Hiervoor zijn er vanuit Europa gelden beschikbaar voor plattelandsontwikkeling. Dit kunnen projecten zijn die te maken hebben met de sociaal-economische structuur van een gebied, of bijvoorbeeld projecten die ervoor zorgen dat er meer sociale samenhang in een dorp of wijk komt. Heeft u nu al vragen over subsidie platteland en wilt u direct in contact komen met een van onze medewerkers? Dat kan, ons telefoonnummer vindt u hier.

Subsidie platteland

Agrariërs

Het aanvragen van subsidies op het gebied van landbouw en agro-business is één van de specialiteiten van Katoele Subsidie Experts. Bent u agrariër en gaat u investeren? Bijvoorbeeld in een nieuwe stal, in bedrijfsmiddelen of in duurzame energie? Dan is het zeker de moeite waard om ons even te laten meekijken, zodat u geen subsidiekansen laat liggen. Wij hebben veel ervaring met bijvoorbeeld de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV), de regeling Integraal Duurzame Stallen (IDS) en de mogelijkheden binnen de Energie Investeringsaftrek (EIA), de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving (Vamil).

Via onderstaande links leest u meer over:

Wilt u alle agrarische subsidie bekijken? Klik dan hier.

Plattelandsontwikkeling

Leader

Een bruisend platteland, meer toerisme/recreatie, groeiende ondernemingen en een betere economie. Dat is wat we willen bereiken met plattelandsontwikkeling. Heeft u ideeën of bent u al plannen aan het uitwerken voor een van de voorgaande onderwerpen? Laat dan vooral geen subsidiekansen liggen. Voor recreatie en toerisme bestaat namelijk voor diverse gebieden in Drenthe, Noord-Holland, Friesland, Groningen en Overijssel de LEADER regeling.

EFRO

De regeling EFRO is voor innovaties en een koolstofarme economie. Wat valt er dan allemaal onder de EFRO? Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

 1. Het bouwen en/of testen van een prototype.
 2. Een product of proces creëren vanuit theoretische inzichten.
 3. Samenwerking. Werken aan innovatie en kennisuitwisseling met andere ondernemers.

Het MKB, maar ook kennisinstellingen en grote bedrijven uit Groningen, Friesland en Drenthe komen voor de EFRO in aanmerking. Samenwerkingsverbanden bestaande uit de bovengenoemde partners kunnen ook aanvragen.

Waddenfonds 

Natuur, landschap en economie. Ook dat hangt met mekaar samen. Hiervoor is het Waddenfonds in het leven geroepen. Dit maakt extra investeringen in projecten in en rond de Waddenzee mogelijk. Wat willen ze hiermee bereiken? De kwaliteit van natuur/landschap, regionale economie en energie in de waddengebieden duurzaam versterken.

Jonge Landbouwers 

De regeling is bedoeld als steun in de rug om bijvoorbeeld het bedrijf dat jonge landbouwers van hun ouders hebben overgenomen, te moderniseren en duurzamer te maken. Het ministerie van Economische Zaken noemt jonge boeren heel belangrijk voor de toekomst van de Nederlandse landbouw.

Wilt u nog meer weten over subsidies en plattelandsontwikkeling? Klik dan hier.

  Wat zijn uw
  subsidiekansen?
  Neem contact op

  Voornaam:

  Achternaam:

  Email adres:

  Telefoonnummer

  Opmerking: